11:35, 15 Tetor 2019

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor në bashkëorganizim me MASHT-in dhe OJQ-të mjedisore me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Ecjes së Lirë në Natyrë, bashkë me fëmijët e Shkollës së Gjelbër në Prishtinë në parkun Gërmia kanë organizuar ecjen e lirë.

Kjo ditë u konsiderua si shumë e rëndësishme për ruajtjen e ambient dhe promovimit të shëndetit.

Zëdhënësi i MMPH-së, Leutrim Sahiti tha se ky aktivitet ka për qëllim vetëdijësimin e qytetarëve për mbrojtjen e natyrës, raporton Kp.

Përfaqësuesi i Institutit për Mbrojtjen e Natyrës, Samir Behrami duke folur për rëndësinë e mjedisit kërkoi nga institucionet që të kenë fokus të veçantë parkun Gërmia.

Ndërkaq, nga përfaqësuesja e OJQ-ve për mbrojtjen e mjedisit, Merlina Muqa, tha se ruajtja e mjedisit duhet promovohet më shumë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë