14:30, 15 Prill 2019

Një test i thjeshtë pesë-minutësh i iPad mund të vë shenjat e hershme të demencës dhe të ndihmojë mjekët të diagnostikojnë hershëm çrregullimin e kujtesës.

NHS tani po provon provimin, i cili teston shpejtësinë dhe saktësinë e të menduarit të një personi duke u treguar atyre fotografi të kafshëve, njofton Klan Kosova.

Njerëzit që bëjnë testin ‘të shpejtë dhe të lehtë’ janë treguar 100 foto dhe duhet të vendosin nëse ka apo jo një kafshë në foto.

Disa kanë krijesa të dukshme, ndërsa të tjerët kanë kafshë të fshehura dhe gjysma nuk kanë fare kafshë.

Nëse njerëzit janë të ngadalshëm për t’u përgjigjur ose identifikojnë gabimisht kafshët mund të jetë një shenjë se funksioni i tyre i trurit është reduktuar – potencialisht duke sinjalizuar një rrezik të çmendurisë, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë