20:00, 9 Shtator 2019

Shkencëtarët kanë gjetur udhëzimet e para gjenetike në ADN-në e njeriut që lidhen me të qenit majtak.

Udhëzimet gjithashtu duket se janë të përfshira shumë në strukturën dhe funksionimin e trurit – veçanërisht pjesët e përfshira në gjuhë.

Ekipi në Universitetin e Oksfordit thotë se njerëzit majtakë mund të kenë aftësi verbale më të mira si rezultat.

Por mbeten shumë mistere në lidhje me lidhjen midis zhvillimit të trurit dhe dorës mbizotëruese.

Konkurs Pune

Lexo më shumë