9:17, 27 Qershor 2019

Shkencëtarët kanë zbuluar shtresën e trurit që ata besojnë se vepron një qendër kontrolli për të na treguar nëse jemi të uritur apo jo.

Manipulimi i aktivitetit në këtë fushë të trurit mund të lejojë mjekët të ndihmojnë pacientët të rimarrin oreksin e tyre nëse janë të sëmurë ose anoreksik ose të ndërrojnë oreksin për njerëzit që e teprojnë me ngrënien, njofton Klan Kosova.

Studiuesit e Universitetit të Arizonës zbuluan se një pjesë e qendrës emocionale të trurit, ‘amygdala’, i dërgon sekuenca mbi oreksin tonë.

Megjithëse ata bënë zbulimin e tyre në minj, shkencëtarët besojnë se një ditë mund të jenë në gjendje të kthejnë në gjendje jo-funksionale neuronet që shtypin oreksin për të ndihmuar njerëzit me anoreksi të hanë dhe t’i kthejnë në funksion, për të ndihmuar ata me obezitet të frenojnë orekset e tyre

Konkurs Pune

Lexo më shumë