Yagcilar priti në takimin lamtumirës ambasadorin O’Connel - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Yagcilar priti në takimin lamtumirës ambasadorin O’Connel

NULL NULL
15/08/2019

Ministri i Adiministratës Publike, Mahir Yagcilar, ka pritur sot në takim lamtumirës ambasadorin britanik Ruari O’Connell.

Yagcilar ka falënderuar ambasadorin për përkrahjen e vazhdueshme në shtetndërtimin dhe proceset reformuese në Republikën e Kosovës.

Gjatë këtij takimi, ministri Yagcilar foli për zbatimin e ligjeve të reformës së administratës publike, ku ai theksoi se, ekipet dhe ekspertet me përkrahjen e Zyrës se Bashkimit Evropian, janë duke punuar në legjislacionin sekondar, madje ministri Yagcilar tha se, me Ambasadën Britanike kemi pasur bashkëpunim shumë të ngushtë në projektin e përzgjedhjes të zyrtarëve drejtues në shërbimin civil, duke falënderuar veçanërisht falënderoi Ambasadorin Ruari O’Connell për përkrahjen e drejtpërdrejt.

Me këtë rast e gjithashtu njoftoi se në kuadër te këtij procesi, do të ndërtohet qendra për testime shtetërore. Ministri Yagcilar në këtë takim, Ambasadorin O’Connell, e njoftoi  gjithashtu,  se ligjet do të  kenë  një qasje pozitive në procesin e rekrutimit

O’Connell, falënderoi ministrin e MAP-it Mahir Yagcilar, për bashkëpunimin e deritashëm, duke theksuar se projekti  për emërime të zyrtarëve të lartë të nivelit drejtues, përkundër sfidave, ka pasur sukses, ku me këtë rast është vepruar në bazë të parimeve të meritës, transparencës  dhe paanësisë.

Në përmbyllje të këtij takimi lamtumirës, Yagcilar i uroi suksese në karierën e tij ambasadorit Ruari O’Connell , duke e falënderuar për kontributin  e madh që ka ofruar gjatë mandatit të tij, në zhvillimin e proceseve demokratike në Republikën e Kosovës