18:51, 10 Gusht 2018

Që nga pas lufta 101 gra janë vrarë nga bashkëshortët e tyre.

Arsyet kanë qenë të shumta, por njëri ndër faktorët kryesor që çon deri te vrasja e tyre nga burrat është edhe faktori socio-ekonomik.

Kështu ka thënë ish-deputetja dhe avokuesja e të drejtave të grave, Nazlije Balaj.

“Shkaqet socio-ekonomike, arsimi, e shumë faktorë të tjerë çojnë në vrasjen e tyre”, ka thënë Balaj në Info Magazine.

“Shteti nuk po merr masa në këtë drejtim – 80% e grave janë të punësuara, nëse flasim për edukimin, gjendja poashtu nuk është e mirë, ndërsa kur flasim për ekonominë më këto çështje zakonisht merren burrat dhe djemtë, nuk ka hapësirë për gratë”.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë