Vjosa Osmani përmend demarkacionin si pengesë për liberalizim - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Vjosa Osmani përmend demarkacionin si pengesë për liberalizim

NULL NULL
18/12/2015

Vjosa Osmani, deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës ka thënë se një nga kriteret e papërmbushura pa të cilat nuk mund të ketë heqje të vizave për kosovarët, përmendet edhe ratifikimi i marrëveshjes së demarkacionit me Malin e Zi.

Shkrimi i plotë i Osmanit

Çështje të tjera që Kosova duhet të përmbushë në muajt në vijim janë: transferimi i një numri të mjaftueshëm të gjyqtarëve në departamentet për krime të rënda; ndërtimi i një track-record për hetimet, vendimet e gjykatave dhe konfiskimet për raste serioze të krimit të organizuar dhe korrupsionit; të sigurohet pavarësia operacionale e Organit Shqyrtues të Prokurimit Publik dhe Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik; si dhe të demonstrohet se legjislacioni rreth ndryshimit të emrave të zbatohet. Pra, thuajse të gjitha kanë të bëjnë me sundim te ligjit. Rekomandimi pozitiv vjen vetëm pas plotësimit të kritereve.