16:20, 9 Nëntor 2018

Një delegacion i Lëvizjes Vetëvendosje i kryesuar nga kryetari i saj, Albin Kurti kavizituar sot Forcën e Sigurië së Kosovës (FSK) me ç’rast janë pritur nga Komandanti i FSK-sëm Rrahman Rama

Siç thuhet në një njoftim të VV-së ky takim ishte i nevojshëm pas kalimit të projetkligjit për FSK-në për t’u parë se ku dhe si mund të ndihmohet më tutje.

Komandanti i FSK-së, Rrahman Rama e falenderoi Lëvizjen për mbështetjen dhënë analizave të tesktit dhe votimit të projektligjit për FSK-në derisa shpjegonte historikun e transformimit që prej UÇK-së në TMK e më pas zhvillimit të FSK-së.

Deputeti Xhelal Sveçla tregoi se në Komisionin për Siguri po punon për disa ndryshime që të mos ketë pengesa në të ardhmen.

Me këtë rast, nga ana e delegacionit të Vetëvendosjes u tha se “mbështetja për ushtrinë është obligim yni” Po ashtu, gjatë takimit pati pajtueshmëri së çështja e zhvillimit dhe avancimit të FSK-së duhet prioritizuar në aspektin buxhetor.

“Me një ushtri të përgatitur e armatosur mirë, qytetarët e Kosovës do të kishin më shumë vetëbesim, më shumë siguri dhe më shumë shpresë për të ardhmen e vendit”, .

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë