Vepra artistike e gazetarit të Klan Kosovës, pasuron fondin publik të artit në Kosovë - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Vepra artistike e gazetarit të Klan Kosovës, pasuron fondin publik të artit në Kosovë

NULL NULL
19/08/2022

Vepra artistike e gazetarit të Klan Kosovës, Hekuran Sokoli, është përzgjedhur në mesin e përfituesve nga thirrja e Ministrisë së Kulturës për blerjen e veprave të artit.

”Ekuilibri i Papërsosur” (The Imperfect Balance), është vepra artistike të cilën, Sokoli e punoi në maj të këtij viti.

”Në këtë vepër jam munduar ta paraqes ekuilibrin e papërsosur të jetës me forma gjeometrike – ato duket sikur nuk po përputhen në mënyrë të përsosur njëra me tjetrën, mirëpo ekziston një harmoni në mes tyre dhe qëndrojnë mirë si kompozicion”, ishte shprehur Sokoli përmes Facebook-ut.

Sipas njoftimit të Ministrisë së Kulturës, fondi publik i artit në Kosovë, po pasurohet me 80 vepra të reja nga artistët vendas.

Këto vepra të prezantuara nga artistët u blenë në vlerë prej 300,000 euro nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Për t’i parë edhe veprat tjera të artistit Hekuran Sokoli, klikoni KËTU.