15:40, 29 Shtator 2015

Tahir Veliu, iniciator i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar reagoi ndaj autorit maqedonas Banisllav Svetozareviq ku në librin e tij shqiptarët quhen vrasës. Sipas tij, Maqedonia është Shqipëri Lindore.

 “Nuk është hera e parë, që qarqet nacionaliste sllavo-maqedonase fyejnë rëndë shqiptarët autokton dhe përserisin refrenin e tyre të konsumuar se gjoja shqiptarët janë ardhacakë dhe vrasës, më të vetmin qëllim të nxitjes së urrejtjes dhe konfliktit mbi baza etnike.
Shteti i “Maqedonisë” është një shtet i pa emër, një shtet monstruoz, që në vend që të merret me problemet e veta thëlbësore si shtet i pa identit dhe me histori artificiale, ky shtet lugat vazhdon me politikat e saja gjenocidiste ndaj shqiptarëve. Në “Maqedoni” vetëm shqiptarët janë autokton. Sllavo-maqedonët kanë ardhur në “Maqedoni” nga shekulli VI e tutje pas erës sonë.
Vazhdimësia e pretendimeve sllavo-maqedonase për përvetësimin e antikitetit dhe trillimeve ndaj shqiptarëve është edhe një arsye më tepër se e ardhmja e Iliridës është ndarja nga barbarët sllavo-maqedonas dhe bashkimi me shtetin amë – Shqipërinë, në kuadër të jetësimit të shtetit kombëtar të shqiptarëve, pra Shqipërisë së Bashkuar. “, shkroi Veliu./Zhurnal

Konkurs Pune

Lexo më shumë