22:38, 28 Shkurt 2020

Grupe refugjatësh dhe emigrantësh kanë marrë rrugë drejt Evropës pasi që Turqia ka thënë se nuk do të pajtohej me një marrëveshje për t’i ndaluar ata drejt BE-së.

Shefi i Komunikimi të BE-së, ka thënë se vendi i tij nuk ka pranuar mjaftueshëm përkrahje për miliona refugjatë sirianë, shkruan BBC, transmeton Klan Kosova.

Vendimi është përcjell me sulme vdekjeprurës mbi forcat turke nga Qeveria siriane në veri të Sirisë.

Ky incident ka ngjallë frikën se mund të ketë një eskalim në mes të Turqisë dhe aleatëve ushtarak të Sirisë, konkretisht Rusia.

Greqia dhe Bullgaria që ndodhen në kufi me Turqinë kanë dërguar përforcime për të penguar hyrjen e njerëzve.

Konkurs Pune

Lexo më shumë