16:00, 29 Qershor 2020

Shefit të Shtëpisë së Bardhë nuk po i beson inteligjenca amerikane.

Ky institucion i rëndësishëm i sigurisë shtetërore nuk i tregoi  Donald Trumpit,  se Rusia pagoi talebanët në Afganistan që t’i vrasin ushtarët amerikan dhe të forcave të  tjera  të koalicionit.

Kështu të paktën tha vetë shefi i Shtëpisë se Bardhë duke mohuar se ishte në dijeni për këtë zhvillim.

Madje u raportua se administrata Trump  të hënën  vendosi të njoftoj edhe anëtarët e tjerë të  kongresit për këtë çështje.

Por ndryshe thonë zyrtaret e Inteligjencës për Associated Press të cilet pohuan se presidenti Trump ishte informuar për këtë çështje në fillimvit.

Kronikë e përgatitur nga gazetarja Iliri Pireva.

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë