19:59, 11 Korrik 2018

Presidenti amerikan, Donald Trump, ka kritikuar shumicën e shteteve të NATO-s, që sipas tij nuk i kanë përmbushur zotimet që i kanë dhënë, dhe e ka vënë në mëdyshje dobinë e kësaj aleance.

“Çfarë e mire është NATO nëse Gjermania ia paguan miliarda dollarë Rusisë për benzinë dhe energji?, ka shkruar Trump në llogarinë e tij zyrtare në Twitter.

“Pse vetëm pesë nga 29 shtete i kanë përmbushur zotimet e tyre? SHBA-ja po paguan për mbrojtjen e Evropës, e pastaj humb miliarda në Treg. Duhet paguar 2% të GDP-së menjëherë , dhe jo deri më 2025”.