7:22, 16 Maj 2019

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump ka deklaruar një emergjencë kombëtare për të mbrojtur rrjetet kompjuterike amerikane nga “kundërshtarët e huaj”.

Ai nënshkroi një urdhër ekzekutiv i cili në mënyrë të barabartë i pengon kompanitë amerikane që të përdorin telekomi të huaj që besohet të paraqesin rreziqe të sigurisë kombëtare, njofton Klan Kosova.

Porosia nuk emëron asnjë kompani, por besohet objektiv të jetë Huawei.

Gjiganti kinez i teknologjisë tha se kufizimi i biznesit të tij në SHBA do të dëmtonte vetëm konsumatorët dhe kompanitë amerikane.

Disa vende, të udhëhequr nga SHBA, kanë ngritur shqetësime në muajt e fundit se produktet Huawei mund të përdoren nga Kina për mbikëqyrje, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë