Tri mënyra për të mbrojtur dhëmbët tuaj nga dëmtimi

Tri mënyra për të mbrojtur dhëmbët tuaj nga dëmtimi

NULL NULL
2 months më parë

Një aspekt jashtëzakonisht i rëndësishëm i shëndetit që jo shumë njerëz e marrin seriozisht është higjena orale.

Pastrimi i dhëmbëve dy herë në ditë është e inkurajuar, por që rrallë ndiqet.

Shëndeti i dhëmbëve përfundimisht lidhet me shëndetin tuaj të përgjithshëm.

Këto janë tri mënyrat për të mbrojtur dhëmbët tuaj nga dëmtimi:

1.Higjenë e mirë orale

Higjiena orale është subjektive dhe duhet të theksohet se ne mendojmë se disa sekonda pastrim në mëngjes, janë të mjaftueshme për të mbrojtur dhëmbët.

Mjafton një rutinë higjienike me mjetet e duhura:

– Një furçë me bateri.

– Një pastë dhëmbësh e rekomanduar nga dentisti.

– Një pastrues i gjuhës që mban përqendrimin bakterial të ulët në gojën tuaj.

2.Të kesh fluor në produktet e kujdesit dentar.

Fluori ka përfitime të caktuara parandaluese dhe është një komponent i rëndësishëm i produkteve tuaja të higjienës dentare, shkruan Indianexpress, transmeton Klankosova.

Sigurohuni që të kontrolloni përmbajtjen e larjes së gojës dhe pastës së dhëmbëve për të pasur fluor që mund t’ju japë mbrojtje të shtuar.

3.Trajtimi i demineralizimit

Demineralizim është proces i cili ndikohet nga sasia e kohës që ka qenë e pranishme ushqimi, përqendrimi bakterial që ai prodhon dhe nënproduktet acidike që fillojnë të shpërthejnë smaltin e dhëmbëve.

Nëse ky proces kapet herët, atëherë ai madje mund të kthehet mbrapsht dhe dhëmbi mund të restaurohet pa ndonjë intervenim.