Trefishohet numri i të prekurve nga virusi në Kinë

Trefishohet numri i të prekurve nga virusi në Kinë

8 muaj më parë

Numri i personave të infektuar me një virus të ri në Kinë është trefishuaa gjatë fundjavës.

Shpërthimi i virusit është përhapur nga Wuhan në qytete të tjera të mëdha.

Tani ka më shumë se 200 raste, kryesisht në Wuhan, megjithëse sëmundja e frymëmarrjes është zbuluar edhe në Pekin, Shanghai dhe Shenzhen.

Tre persona kanë vdekur, ndërsa Japonia, Tajlanda dhe Koreja e Jugut kanë raportuar raste të prekura nga virusi.

Zyrtarët shëndetësorë kanë identifikuar infeksionin, i cili u shfaq për herë të parë në Wuhan në dhjetor, si një lloj i koronavirusit.

Ata thonë se kjo ka çuar në një shpërthim të pneumonisë virale, por shumë mbetet e panjohur.