“Ai nominim ende është në tryezën time, dhe pres që Kurti ta pranojë atë ose ta refuzojë”.

11:57, 19 Janar 2020

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, pas takimit që ka zhvilluar me ish-ambasadorin e OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka bërë një prononcim para gazetarëve.

Ai ka thënë se sa i përket zhvillimeve politike në Kosovë, respektivisht formimit të Qeverisë pas zgjedhjeve të 6 tetorit, do ta respektojë ligjin dhe Kushtetutën; ndërsa kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurtit, i mbetet që ta bëjë hapin, njofton Klan Kosova.

“Është në vullnetin e spektrit politik që ta përmbyllë këtë proces sa më shpejt që është e mundur”.

“Unë do ta respektojë ligjin dhe Kushtetutën – i mbetet kryetarit të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurtit, që ta bëjë hapin”.

“Në këtë drejtim ka qenë edhe takimi ynë [me Kurtin] i cili ka premtuar se në ditët vijuese do ta pranojë në kuptimin juridik përgjegjësinë e mandatarit për themelimin e Qeverisë”.

“Kaluam një kohë të gjatë dhe njerëzit janë duke pritur. Koha po kalon; prandaj unë si President i vendit, duke parë angazhimet e Kurtit, i cili ka qenë kandidat për kryeministër, e kam nënshkruar vendimin për mandatarin duke menduar se ai do ta pranojë”.

“Ai nominim ende është në tryezën time, dhe pres që Kurti ta pranojë atë ose ta refuzojë”.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë