13:37, 25 Maj 2020

Presidenti Hashim Thaçi ka thënë se masakra në Burgun e Dubravës është ndër më mizoret, pasi që është kryer kundër të burgosurve të pambrojtur, gjë që sipas tij është në kundërshtim me çdo konventë ndërkombëtare dhe çdo ligj ndërkombëtar.

Kreu i shtetit  gjatë vizitës që i bëri Burgut të Dubravës për të kujtuar të burgosurit shqiptarë të vrarë para 21 vjetësh tha se Kosova nuk do të ndalet deri sa të vihet drejtësia për mbi 13 mijë viktima civile të vrara nga shteti serb, mbi 400 masakra të kryera dhe mbi 20 mijë gra të dhunuara nga aparati shtetëror serb.

“Serbia do të ballafaqohet me drejtësinë për gjenocidin që e ka kryer në Kosovë kundër popullatës civile, dhe për të gjithë këto masakra që iu kanë ndodhur qytetarëve të Kosovës”, shtoi Thaçi, transmeton Klan Kosova.

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë