19:57, 16 Maj 2019

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se e mirëpret miratimin e Rezolutës së Kuvendit të Kosovës, që dënon gjenocidin e shtetit serb në Kosovë.

Ai ka thënë se tani që institucionet e drejtësisë janë në duart e kosovarëve, duhet të gjendet mënyra e duhur që drejtësia të veprojë kundër të gjithë atyre që kanë kryer krime në Kosovë, transmeton Klan Kosova.

“E mirëpres miratimin e Rezolutës së Kuvendit të Kosovës, e cila dënon gjenocidin e shtetit serb në Kosovë. E para, rezoluta i quan me emrin e vërtetë: GJENOCID! – krimet e Serbisë në Kosovë. Dhe e dyta, rezoluta kërkon drejtësi për viktimat dhe të gjithë qytetarët e Kosovës”.

“Krimet e luftës as nuk vjetrohen dhe as nuk amnistohen. Tani që institucionet e drejtësisë janë në duart e kosovarëve, ne duhet ta gjejmë mënyrën e duhur që drejtësia të veprojë kundër të gjithë atyre që kanë kryer krime në Kosovë”.

Më poshtë mund ta lexoni shkrimin e plotë të Presidentit Thaçi në Facebook.

klankosova.tv

Konkurs Pune

Lexo më shumë