9:25, 23 Korrik 2019

Një test i ri gjenetik mund të përcaktojë se cilët pacientë të kancerit të prostatës mund t’ju lejohet një trajtim pionier, hulumtues dhe shkatërrues i tumoreve.

Hulumtuesit muajin e kaluar zbuluan se kishin gjetur një mënyrë për të udhëzuar drejtpërsëdrejti molekulat e fuqishme radioaktive drejt tumoreve të prostatës, njofton Klan Kosova.

Por terapia premtuese nuk funksionon për të gjithë – dhe ky test i ri do ta bëjë më të lehtë për të gjetur njerëzit për të cilët ajo mund të jetë efektive.

Ekipi i shkencëtarëve zhvilloi testin për të parë nëse pacientët e kancerit të prostatës kanë një problem me ADN-në e tyre që e ndalon riparimin e vet.

Kjo është e lidhur me atë se sa shumë prej një proteine të quajtur antigjen membrana specifike të prostatës (PSMA) ka gjetur.

Sasi të mëdha tregojnë se trajtimi mund të jetë i përshtatshëm sepse janë këto proteina PSMA të cilat trajtimi synon, kështu që shumë prej tyre i japin më shumë objektivë, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë