Testet e gjakut ndihmojnë detektimin e hershëm të kancerit të mitrës - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Testet e gjakut ndihmojnë detektimin e hershëm të kancerit të mitrës

NULL NULL
02/03/2017

Një testim i gjakut çdo katër muaj mund të ndihmoj gratë të cilat janë të rrezikuara nga kanceri i mitrës që të zbulojnë sëmundjen në fazat e hershme.

Aktualisht nuk ka ndonjë program ekzaminimi për këtë sëmundje, kështu që grave zakonisht u rekomandohet që të largojnë vezoret dhe tubet fallopian.

Ndërsa në një studim të realizuar me 4,343 gra, i cili është publikuar në revistën “Clinical Oncology”, përmes testimit të gjakut kanceri është detektuar në fazat e hershme, kur edhe trajtimi është më i lehtë.

Megjithatë, ende nuk është e qartë në qoftë se testimet e rregullta mund të shpëtojnë jetën.