18:30, 16 Korrik 2019

Shkencëtarët tanimë janë dhënë shpresë për mijëra të verbër në botë.

Një eksperiment i rim und të rezultojë revolucionar në shkencë dhe mjekësi.

Shikimi i të verbërve mund të kthehet përmes implantit të trurit.

Pamja e jashtme, është vendosur tek gjashtë persona përmes një implanti që transmeton video, përmes një aparature drejtpërdrejtë në tru.

Një studimi ri, nga një ekip specialishtësh amerikanë, kanë futur elektrodat në kontekstin visual të trurit, morën pamje nga një vidokamerë që u montua në size, duke u mundësuar pjesëmarrësve në studim, që të përjetojnë një nivel visual që nuk kishte qenë më herët i mundshëm.

Teknologjia e re, analshkalon syrin, dhe nervin optik, të cilët normalisht duhe të dërgojnë informacion shqisor në tru, shkruan dritare.net. Teknologjia nuk është provuar të sigurojë ndonjë nivel shikimi për ata që kanë lindur të verbër, edhe pse është quajtur si revolucionar nga ekspertët.

Konkurs Pune

Lexo më shumë