22:15, 11 Shkurt 2019

Shikimi i televizorit i vë fëmijët në rrezikun më të madh të obezitetit në krahasim me aktivitetet e tjera të joproduktive, një studim e ka gjetur.

Nëse fëmija po luan lojëra video, po ha, ose në një kompjuter ka më shumë ndikim në peshën e tyre sesa kohëzgjatja e tyre ulur thotë studimi, njofton Klan Kosova.

Studiuesit thanë se ka një urgjencë për të ndryshuar sjelljet e fëmijëve joaktive ose mbipeshë përpara se të jetë tepër vonë.

Sa më shumë një në pesë fëmijë fillon shkollën në Britani të Madhe duke qenë mbipeshë ose i trashë, dhe një në pesë 6-19 vjeç janë të trashë në SHBA.

Në Australi, shifrat janë më të forta, ku pothuajse një e katërta e fëmijëve të moshës 5-17 vjeç konsiderohen mbipeshë ose të trashë, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë