18:00, 13 Mars 2018

Ajo konsiderohet prej kohësh si një shenjë e dashurisë dhe një formë përmirësimi raportesh.

Megjithatë sipas një studimi të fundit, puthja e fëmijës tuaj në buzë mund t’ju sjellë atyre probleme shëndetësore, kavitete orale, njofton Klan Kosova.

Ky studim është realizuar nga shkencëtarët finlandezë ndërsa theksohet se vetëm një përafërim apo një të puthur e lehtë mund të përhap baktere të dëmshme nga prindërit tek foshnja.

Edhe ndarja e lugëve mes vete mund të rrisë rrezikun e problemeve të dhëmbëve, pasi bakteret që shkaktojnë dëmtime të dhëmbëve mund të kalojnë në pështymë.

Studimi më i fundit konfirmon prova në rritje që shtrihet prapa dekadave për të treguar se puthjet mund të dëmtojnë dhëmbët e foshnjave.

Konkurs Pune

Lexo më shumë