9:45, 16 Prill 2019

Të bëhesh mashtrues për kursimet mund të jetë një tregues i hershëm që një person i vjetër fillon të ketë rënie njohëse, sugjeron një studim i ri.

Rreth një e treta e njerëzve 85 ose më të vjetër kanë sëmundjen e Alzheimerit, njofton Klan Kosova.

Nuk ka shërim dhe trajtime për të ndihmuar në ngadalësimin e humbjes së kujtesës funksionojnë vetëm nëse një pacient fillon t’i marrë ato herët.

Por shumica e njerëzve nuk fillojnë të humbasin aftësinë e tyre për të kujtuar gjëra si emrat derisa sëmundja ka përparuar shumë.

Gjetja e shenjave të hershme mund të jetë vendimtare për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjes Alzheimer sa më shpejt të jetë e mundur.

Autorët e studimit nga Rush University në Çikago, mashtrimet e plakjes çojnë në humbjen prej 35 miliardë dollarë në vit, kështu që të dish se sa njerëz mund të jenë në rrezik për mashtrime të tilla mund të na ndihmojnë të mbrojmë më mirë qytetarët e moshuar, thekson ai, njofton Klan Kosova.

Konkurs Pune

Lexo më shumë