Tashmë të gjithë siguruesit në vend janë në përputhje me kërkesat ligjore të BQK-së - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Tashmë të gjithë siguruesit në vend janë në përputhje me kërkesat ligjore të BQK-së

NULL NULL
3 months më parë

Banka Qendrore e Kosovës ka njoftuar se nga 31 marsi i këtij viti të gjithë siguruesit që ushtrojnë aktivitetin e sigurimeve në vend janë në përputhje me kërkesat ligjore të këtij institucioni.

Ky njoftim vjen si hap që BQK-ja ka ndërmarrë një mori reformash e masash me qëllim që sektori i sigurimeve të sigurojë pajtueshmëri me kornizën ligjore në fuqi, transmeton KlanKosova.tv.

“Duke marrë parasysh faktin që sektori i sigurimeve në Kosovë është tërësisht i kapitalizuar dhe në pajtim me kërkesat ligjore në fuqi, BQK-ja, në bashkëpunim me Bankën Botërore, janë duke ndërmarrë veprimet përfundimtare për të liberalizuar tregun e produktit të autopërgjegjësisë. Që nga data 4 prill 2022, në BQK janë duke qëndruar ekspertët e Bankës Botërore, me të cilët do të dizajnohet modeli i ri i primit të bazuar në rrezik dhe udhërrëfyesi për solvencën 2”, thotë kumtesa.

“Si rezultat i këtyre masave të ndërmarra, gjatë tre vjetëve të fundit, aksionarët e disa prej siguruesve kanë injektuar kapital në vlerë mbi 16 milionë euro”.