22:58, 14 Korrik 2020

Vendosja e biçikletave stacionare në zyra dhe nxitja e punonjësve që t’i përdorin ato vetëm dy herë në javë, mund të zvogëlojë rrezikun e tyre nga sëmundjet e zemrës ose diabeti, thonë shkencëtarët.

Një studim zbuloi se seancat që zgjasin vetëm tetë minuta dhe 40 sekonda çdo dy ditë, mund të jenë të mjaftueshme për të përmirësuar shëndetin e zemrës, njofton Klan Kosova.

Studiuesit pohuan se shpërthimet e shkurtra të ushtrimeve mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes së zemrës deri në 15 për qind, si dhe zvogëlimin e shanseve të diabetit tip 2.

Seancat u përmirësuan se sa trupat e njerëzve mund të pomponin oksigjenin në gjakun e tyre dhe i bënë më të aftë dhe më të shëndetshëm si rezultat.

Vendosja e biçikletave në zyra, studiuesit thanë, hoqën arsyetimet e njerëzve për të mos pasur kohë ose pajisje të mjaftueshme për të ushtruar rregullisht.

Njëri nga ata që morën pjesë në studim tha që ata ndjeheshin të ‘energjizuar’ nga seancat dhe një tjetër shtoi:

“Unë jam duke u bërë më i aftë”, njofton Klan Kosova.

Studiuesit siç shkruan mail online, thanë që stërvitja ishte aq e lehtë sa njerëzit mund ta bënin atë edhe me rrobat e tyre të punës pa u djersitur dhe pa nevojë për dush më pas.

Konkurs Pune

Lexo më shumë