Studim: Truri i njerëzve me epilepsi mund të plaket më shpejt

Studim: Truri i njerëzve me epilepsi mund të plaket më shpejt

NULL NULL
2 months më parë

Njerëzit me një histori të gjatë të epilepsisë tregojnë shenja të plakjes së shpejtë të trurit.

Ky është zbulimi kryesor i hulumtimit të ri që raporton se truri i njerëzve me epilepsi që filloi në fëmijëri duket se është rreth 10 vjet më i vjetër se truri i njerëzve pa histori të këtij çrregullimi.

Individët me epilepsi kishin gjithashtu më shumë gjasa të shfaqnin shenja të rënies njohëse, duke përfshirë probleme me kujtesën dhe arsyetimin dhe ndryshimet në skanimet e trurit që tregojnë rrezik të shtuar për sëmundjen e Alzheimerit, përcjell Klankosova.tv

Plakja e trurit dhe ndryshimet në të menduarit dhe kujtesën ishin më të theksuara te njerëzit, epilepsia e të cilëve nuk kontrollohej mirë. Por ato ishin ende të dukshme te njerëzit, konvulsionet e të cilëve ishin nën kontroll për 10 vjet ose më shumë, tregoi studimi.