15:00, 18 Gusht 2019

Tetë në dhjetë punëtorë pranojnë se kanë qarë në punë, zbulon një studim i ri nga monster.com.

Rreth 14 përqind e të punësuarve thonë se qajnë të paktën një herë në javë, ose çdo ditë.

Shumica i fajësuan shefat ose kolegët e tyre, ndërsa të tjerët thanë se ngarkesa e tyre e punës ose çështjet personale në shtëpi ishin burimi i të qarit të tyre.

Studiuesit thonë se gjetjet e anketës janë dëshmi se punëtorët amerikanë po vuajnë dhe se punëdhënësit duhet të lehtësojnë një pjesë të presionit të punonjësve të tyre.

Shumica e punëtorëve – rreth 45 përqind – thanë se ishin shefat ose kolegët e tyre që i çuan në lot.

Rreth 20 përqind thanë që ata qanin në zyrë për shkak të problemeve në shtëpi ose jashtë punës.

Ndërkohë, afërsisht 16 përqind thanë se ata qanin sepse ishin të mërzitur nga ngarkesa e tyre e punës, për të cilën studiuesit nga monster thanë se mund të ishte një shenjë e të qenit i mbingarkuar.

Punëtorët amerikanë të anketuar nuk ishin të vetmit që pranuan probleme në punë.

Studimet e mëparshme kanë treguar që orët e gjata të punës mund të çojnë në probleme fiziologjike tek punonjësit.

Konkurs Pune

Lexo më shumë