11:22, 15 Tetor 2019

Paratë nuk vijnë lehtë, fatkeqësisht.

Secili në baza ditore përballet me çështjet financiare dhe çështja gjithmonë është si të kursehet.

Për këtë janë disa metoda dhe strategji që mund t’ju ndihmojnë që t’i arrini synimet, transmeton Klan Kosova.

Së pari planifikoni shpenzimet. Kjo është prej gjërave të para që duhet ndërmarrë në mënyrë që të shpenzoni më pak, që nënkupton më shumë kursim.

Nisni që t’i paguani borxhet nga të voglat, apo siç njihet ndryshe metoda “snowball”. Pastaj synoni që nga të ardhurat tuaja që t’i ndani 10 përqind të mjeteve. Tjetra është që të provoni që të kurseni gjatë një muaji dhe të shpenzoni vetëm për gjërat që ju duhen gjithsesi dhe shihni se sa po ju mbesin në fund.

Konkurs Pune

Lexo më shumë