16:00, 13 Qershor 2018

Egjipti është renditur vendi më i sigurt në Afrikë dhe më lartë se Britania e Madhe dhe SHBA, sipas një sondazhi të ri botëror.

Në raportin vjetor të saj, Gallup Global Law dhe Order pyeti nëse njerëzit ndiheshin të sigurt duke ecur gjatë natës dhe nëse ata kishin qenë viktima të krimit.

Anketa e vendosi në vendin e 16-të Egjiptin nga 135 vende, ndërsa Britania e Madhe në të 21-tin, kurse Amerika në vendin e 35-të.

Singapori u rendit si vend i sigurt, ndërkaq, Venezuela si më pak i sigurt.

Egjipti mori 88 nga 100 pikë në anketë, duke e vendosur atë në të njëjtin nivel me vendet si Danimarka, Sllovenia dhe Kina. Ky ishte një përmirësim krahasuar me 2016-ëm, kur mori 82.

Gallup thotë se intervistoi 148,000 të rritur në 142 vende dhe fusha për studimin e saj.

Pyetjet e kësaj organizate  kishin të bënin me besimin tek policia lokale, sigurinë gjatë natës, rastet e vjedhjes dhe nëse pjesëmarrësit ose një anëtar i familjes ishin sulmuar brenda 12 muajve të fundit.

Më poshtë i gjeni vendet më të sigurta dhe ato më të pasigurta bazuar në këtë anketë:

Pesë vendet më të sigurta:

Singapori

Norvegjia

Islanda

Finlanda

Uzbekistani

Pesë vendet më pak të sigurta:

Venezuela

Afganistani

Sudani Jugor

Gaboni

Liberia

Konkurs Pune

Lexo më shumë