Skulpturat mahnitëse nga lapsi - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Skulpturat mahnitëse nga lapsi

NULL NULL
12/08/2015

Artistët në përgjithësi përdorin mjetet për të punuar, por skulptori Boshnjak Jasenko Gjorgjeviq i kthen mjetet në art, transmeton Klan Kosova.

I lindur në Tulza të Bosnës, Gjorgjeviq përdor një thikë X-acto për të krijuar skulptura nga lapsi.

Rezultati i ngjan diçkaje të bërë nga guri ose druri i djegur. Ai u inspirua t’i gdhend lapsat pasi fillimisht e ka parë punën e Dalton Ghetti.

Grafiti apo “plumbi i zi” është materiali i përzgjedhur nga Gjorgjeviq, meqë është i fortë dhe i brishtë në të njejtën kohë.

Duhet kujdes i veçantë kur punohet me plumbin e zi, pasi edhe mungesa më e vogël e vëmendjes mund të qojë në plasaritjen e tij.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13