16:41, 30 Nëntor 2018

Rreth 100,000 thika të konfiskuara nga policia britanike janë përdorur për të krijuar një skulpturë engjëllore prej tetë metrash në Liverpool të Anglisë.

Autori e ka punuar këtë vepër për të nxjerrë në pah krimin me thika në Britani të Madhe, shkruan Euronews, transmeton Klan Kosova.

“Engjëlli prej thikash” që është vendosur në katedralen e Liverpool-it, u bënë homazhe viktimave që kanë humbur jetën nga krimet me thikë të cilët shpesh herë janë shumë të rinj.

Kjo skulpturë e dizajnuar nga artisti, Alfie Bradley, peshon pesë ton dhe u deshën më shumë se një vit për ta ndërtuar.

“Unë kam përdorur të gjitha llojet e mjeteve të mprehta në këtë punim. Duke filluar nga thikat për prerjen e mishit, shpatave, thikave të zakonshme të kuzhinës etj. Është shumë trishtuese kur kuptohet se një thikë e zakonshme e kuzhinës është përdorur për të marrë një jetë”, ka thënë Bradley.

klankosova.tv