17:39, 16 Maj 2019

Skulptura e pop artistit, Jeff Kroons, është shitur për 91.1 milionë funte, shumë rekorde kjo për një artist që ende jeton.

Shtëpia e ankandit me bazë në New York, Christie’s, shiti veprën Rabbit (Lepuri), një skulpturë 104 centimerëshe e krijuar nga celiku për 20 milionë dolalrë më shuëm se sa shuma e tij origjinale.

Kroons e kishte krijuar këtë vepër në vitin 1986, ndërkaq mësohet se tregtari i artit, Robin Mnuchin, e kishte blerë këtë skulptur/

Mnuchin, babai i Sekretarit të Thesarit Amerikan, Steven Mnuchin, e bleu këtë skulpturë në emër tën jë klienti.

Sa i përket autorit, veprat e Koons kanë ditur të ngjallin distkutime dhe reagime të forta që nga vitet 80-ta kur edhe kishte marrë famë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë