S’ka barna adekuate në treg, vuajnë ata me veshka të transplantuara (VIDEO) - Klan Kosova


Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

S’ka barna adekuate në treg, vuajnë ata me veshka të transplantuara (VIDEO)

NULL NULL
nga Flamur Gajtani 10/08/2022

19 vjet më parë Hajdin Gashi ia dha veshkën gruas së tij Sevdijes.

Burri nga Balinca e Malishevës përgjatë vitesh u furnizua rregullisht me terapinë adekuate.

Por tash e disa javë, barnat Sendimun dhe Cellcept që çdo muaj i merrte nga barnatorja qendrore e QKUK-së, iu ndalën, njofton Klan Kosova.

Terapinë ky nuk po di ku ta sigurojë, e rezervat po i sosen. Ato pos që janë të shtrenjta nuk gjenden privatisht në treg.

Që një zgjidhje t’u bëhet sa më parë, kësaj e rreth 300 rasteve të tilla, po apelon e shoqja.

E nga Sektori Farmaceutik në Qendrën Spitalore i thanë Klan Kosovës se në kuadër të porosive për furnizim të rregullt me barna imuno-supresore, porositë janë lëshuar dhe janë në pritje të liferimit të mallit nga ana e operatorëve ekonomikë.