14:30, 9 Gusht 2018

Është e natyrshme për foshnjat pesëmuajshe të duan të tërheqin, të prekin gjithçka që kanë mundësi.

Nuk është shumë shpejt për të kontrolluar situatën.

Nëse mundeni, mund t’i lidhni flokët dhe t’i hiqni syzet për disa javë kur luani me vajzën tuaj, në mënyrë që këto gjëra të mos e vënë në provë.

Kur një fëmijë bën diçka që lëndon një person tjetër, të rriturit duhet të ndërhyjnë menjëherë në mënyrë që aktiviteti të mos vazhdojë. Ju duhet të mbani veten, flokët tuaj dhe syzet tuaja të sigurta!

Në të njëjtën kohë, me siguri ju mund të shpjegoni, “Jo jo! Ne nuk i tërheqim flokët!” ose diçka të ngjashme nëse dëshironi. Shprehja në fytyrën tuaj me siguri do të japë mesazhin e duhur që padyshim ky veprim nuk ju pëlqen.

Kjo është e gjitha që duhet të bëni: së pari, ruani sigurinë duke ndërhyrë shpejt dhe në mënyrë aktive, në mënyrë që askush të mos dëmtohet; së dyti, ofroni një shpjegim shumë të shkurtër. Meqenëse vajza juaj është shumë e vogël për të kuptuar plotësisht gjuhën në këtë pikë, sigurisht, fjalët nuk janë me të vërtetë të nevojshme. Megjithatë, parimi i sigurisë së pari plus shpjegimi është gjithçka që duhet të bëni.

Konkurs Pune

Lexo më shumë