Shushunjat për rigjenerimin e lëkurës - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Shushunjat për rigjenerimin e lëkurës

NULL NULL
21/05/2015
Një nga terapitë më të mira, më të shtrenjta e më të pazakonta është terapia e shushunjave.

Historia e trajtimit të tyre është shumë e gjatë, fillimet i ka në mjekësinë popullore të Indisë, rreth 1000 vite para erës sonë. Ekzistojnë rreth 600 lloje shushunjash, por vetëm 15 prej tyre përdoren në mjekësi për kurime të ndryshme.

Shushunjat mjekësore përmbajnë rreth 60 proteina të ndryshme dhe ditët e sotme është një terapi që po gjen përdorim të gjerë, sidomos nga të famshmit. Demi Moore është shembulli më i mirë që i nënshtrohet kësaj terapie dhe që nuk do të dijë për vitet që ikin.

Jo të gjitha shushunjat janë thithëse gjaku. Shumë prej tyre janë mishngrënëse, të cilat hanë krimba toke. Këta të fundit janë zëvendësuesit e shushunjave. Shushunjat kanë veti të të injektojnë nëpërmjet pickimit një serum anti-mpikës në trup për të parandaluar koagulimin e gjakut. Në fakt, pickimi i tyre është pa dhimbje, pasi më parë lëshon enzima, njëlloj sikur mpihesh nga një anestezi natyrale.