Shto peshë në mënyrë të shëndetshme - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Shto peshë në mënyrë të shëndetshme

NULL NULL
19/05/2015

Ka shumë prei atyre që nuk bëjnë më pyetje si të humbim peshë, por ka disa që shpesh pyesin si të shtojmë peshë.

Nuk po flas për ndonjë mënyrë të keqe se si të shtosh peshë duke shtuar edhe dhjam por për një mënyrë të shëndetshme.

Kjo do të thptë që në vend se të m bushesh me ëmbëlsira të ndryshme ju do t’I shërbeni vetës ushqime që ju ndihmojnë të shtoni muskuj dhe masë trupore.

Ha tre vakte në ditë. Po, kjo do të thotë se duhet të zgjohesh në mëngjes çdo herë për të ngrënë mëngjesin, që nuk guxon të anashkalosh drekën dhe se darka duhet të përgatitet gjithashtu.

Ha tre meze të lehta çdo ditë. Në mënyrë që të shtoni peshë ju duhet që ta furnizoni trupin me ushqim rregullisht. Dhe mënyra më e lehtë është që të përgatitni një orar të ushqyerit që ka 3 vakte kryesore dhe 3 vakte meze e lehtë. Cakto vetës detyrë që të hash çdo 2 orë e gjysmë apo çdo 3 orë.

Mos pi pije pa kalori. Këtu përfshihet kokakola, kafeja dhe çaji. Gjej dhe ble qumësht pa yndyrë ose me 1 përqind yndyrë. Ju do të dëshironit kalori të shëndetshme e jo yndyrë për këtë zgjedh qumësht 1% dhe shmang atë me sasi të lartë yndyre. Pi lëng frutash 100% ,  dhe ujë.