Shtatë gjëra që kurrë nuk duhet t’ia thoni prindërve që kanë humbur një fëmijë

Shtatë gjëra që kurrë nuk duhet t’ia thoni prindërve që kanë humbur një fëmijë

NULL NULL
7 days më parë

Humbja e një fëmije, është padyshim një nga gjërat më të vështira që dikush mund të përballet. Megjithatë, është më e zakonshme nga sa mendojnë shumica e njerëzve.

Për shumë njerëz, të cilët pësojnë një abort para 12 javëve, kjo mund të jetë një traumë me të cilën ata përballen në heshtje, pasi nuk i kanë ndarë lajmet e tyre me familjen dhe miqtë.

Megjithatë, për ata që ndajnë humbjen e tyre tragjike, mund të jetë e vështirë të përballen me reagimet domethënëse të të dashurve, transmeton Klankosova.tv

Andaj më poshtë gjeni disa gjëra që nuk duhet t’ua thoni kurrë atyre që kanë humbur fëmijë.

  1. Mund të provosh përsëri
  2. Nuk ishte vërtet një foshnjë
  3. Çdo gjë ndodh për një arsye
  4. Të paktën ke mbetur shtatzënë
  5. Të paktën ju tashmë keni fëmijë
  6. Ti je e ri, ke kohë
  7. Ishte vetëm përpjekja juaj e parë

Andaj çfarë duhet të bëni për t’i ndihmuar që ta kalojnë më lehtë dhimbjen e humbjes së fëmijës:

Jini të sinqertë dhe thjesht thoni se jeni të humbur për fjalët. Është shumë më mirë sesa të thuash diçka që do të shkaktojë më shumë shqetësim. Thojuni se jeni aty për ta, pyetni se si mund të ndihmoni, thojuni që nuk doni të ndërhyni në pikëllimin e tyre, por se jeni atje për të dhënë një vesh dhe një shpatull për të qarë dhe Mos i thoni ‘koha shëron’, është më mirë të thuash, ‘Unë nuk di çfarë të them’.