8:45, 12 Korrik 2018

Shpella komplekse në veri të Tajlandës, vendi ku u ngujuan 12 djem dhe trajneri i tyre i futbollit për më shumë se dy javë, pritet të bëhet muze.

Zyrtarë të ekipit të shpëtimit kanë bërë të ditur se në këtë muze do të tregohet se si operacioni i shpëtimit u shpalos, duke shtuar se do të jetë një atraksion i madh për Tajlandën.

Të paktën dy kompani gjithashtu janë të interesuara që të realizojnë filma në lidhje me këtë ngjarje.

12 djemtë dhe trajneri i tyre janë shpëtuar dhe gëzojnë shëndet të plotë.

Gjatë operacionit të shpëtimin zhytësi Saman Kunan kishte humbur jeten.

A video grab handout made available by the Thai Navy Seals shows some members of the trapped football team, 4 July 2018