13:28, 15 Prill 2019

Shkencëtarët në Izrael kanë prezantuar të hënën një printim 3D të një zemre me inde dhe enë gjaku njerëzore.

Ky zbulim po cilësohet një “përparim i madh mjekësor” që po ndodhë për herë të parë, njofton Klan Kosova.

Kjo sipas tyre është  mëse e nevojshme në mundësitë e transplantimit të zemrës.

Zemra e cila ka madhësinë e zemrës së një lepuri, shënohet si herë e parë e dikujt që ka bërë me sukses një printim duke shtypur një zemër të plotë të mbushur me qeliza dhe enë gjaku,  ka thënë udhëheqësi i projektit Tal Dvir, njofton Klan Kosova.

 

 

Konkurs Pune

Lexo më shumë