18:30, 9 Janar 2019

Shkencëtarët besojnë se kanë gjetur një mënyrë që t’i bëjnë me pak toksike për trupin tretmanet e kimioterapisë për kancer.

Ata kanë filluar testimet e shpuzave të vogla që qëndrojnë brenda venave dhe largojnë ilaçet teprisë të kimioterapisë nga gjaku pasi kanë sulmuar tumoret që kishin për objektiv.

Ekspertët kanë thënë se puna e hershme e tyre ofron shpresë për shmangen e efekteve anësore të këtyre tretmanëve, siç mund të jenë mundimet dhe rënia e flokëve.

Deri më tani, kjo metodë është testuar tek derrat, mirëpo shkencëtarët shpresojnë që të kryejnë testimet tek njerëzit së shpejti.

Në qoftë se gjithçka shkon sipas planit testimet tek njerëzit mund të realizohen brenda disa vjetësh, ka bërë të ditur Nitash Balsara nga Universiteti i Kalifornisë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë