Shkenca e vërteton: Gratë vuajnë më shumë se burrat nga pagjumësia pasi të bëhen prindër - Klan Kosova

Na ndiqni në:


Get it on Google Play Download on the App Store

Shkenca e vërteton: Gratë vuajnë më shumë se burrat nga pagjumësia pasi të bëhen prindër

NULL NULL
27/02/2017

Sikurse çdo prind do ta vërtetonte, kujdesi për një bebe mund t’iu lërë shumë të lodhur.

Mirëpo edhe me shkencë është vërtetuar, se janë nënat ato që vuajnë më shumë nga pagjumësia pasi të jenë bërë me fëmijë.

Për çdo fëmijë që një grua lind, ajo bën 50% më pak shumë se sa që ka bërë më parë.

Mirëpo gjumi i burrave nuk prishet aspak pasi ata të bëhen baballarë, pavarësisht se sa fëmijë bëjnë.

Studimi Georgia Southern University, ka konstatuar se gratë preken shumë më shumë nga çrregullimet e gjumit pasi të jenë bërë nëna, shkruan Daily Mail, transmeton Klan Kosova.

Prej 5805 pjesëmarrësve që kanë marrë pjesë në studim, 2897 prej tyre ishin burra. Gjatë studimit tek ta nuk është vërejtur asnjë ndryshim tek procesi i gjumit tek burrat që ishin prindër dhe tek ata që nuk ishin.