13:26, 2 Prill 2020

Shenzhen është bërë qyteti i parë kinez që ndaloi shitjen dhe konsumimin e mishit të qenve dhe maceve.

Kjo vjen pasi shpërthimi i koronavirusit u lidh me mishin e kafshëve të egra, duke bërë që autoritetet kineze të ndalonin tregtinë dhe konsumin e kafshëve të egra, njofton Klan Kosova.

Shenzhen shkoi një hap më tej, duke e zgjatur ndalimin për qen dhe mace. Ligji i ri do të hyjë në fuqi më 1 maj.

Tridhjetë milion qen në vit vriten në të gjithë Azinë për mish, thotë Humane Society International (HSI).

Sidoqoftë, praktika e ngrënies së mishit të qenve në Kinë nuk është aq e zakonshme – shumica e njerëzve kinezë nuk e kanë bërë kurrë këtë dhe thonë që nuk e duan.

“Qentë dhe macet si kafshë shtëpiake kanë krijuar një marrëdhënie shumë më të ngushtë me njerëzit se të gjithë kafshët e tjera, dhe ndalimi i konsumit të qenve dhe maceve dhe kafshëve të tjera shtëpiake është një praktikë e zakonshme në vendet e zhvilluara dhe në Hong Kong dhe Tajvan”, tha qeveria e qytetit Shenzhen, sipas një raporti të Reuters.

“Ky ndalim i përgjigjet gjithashtu kërkesës dhe shpirtit të civilizimit njerëzor.”

Konkurs Pune

Lexo më shumë