Shënohet Dita Ndërkombëtare e Pyjeve

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Pyjeve

NULL NULL
4 years më parë

Sot shënohet Ditën Ndërkombëtare e Pyjeve.

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli datën 21 mars si Ditën Ndërkombëtare te Pyjeve, në vitin 2012.

Kjo ditë shënohet për të ndërgjegjësuar për rëndësinë e pyjeve, shtetet pjesëmarrëse inkurajohen te ndërmarrin iniciativa dhe veprime lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare për te organizuar aktivitete qe përfshijnë pyjet dhe pemët, përfshire edhe fushata te mbjelljes se pemëve.

Tema e vitit 2018 për Ditën Ndërkombëtare te Pyjeve është: Pyjet për qytete të qëndrueshme.