20:59, 14 Shtator 2018

Falë edukimit rreth ngrënies së shëndetshme dhe përmisimeve me anë të trajnimeve, më pak njerëz vdesin nga sëmundjet e zemrës sesa në të kaluarën.

Mirëpo, arteriet e bllokuara të zemrës janë ende shkaku i një numri të vdekjeve.

Simptomat e sëmundjeve të zemrës dallojnë tek meshkujt dhe femrat, transmeton Klan Kosova.

Më poshtë keni disa prej simptomave, por ato mund të shkaktohen edhe nga gjëra të tjera, prandaj vetëm doktori juaj mund t’iu tregojë nëse këto simptoma kanë ndonjë kuptim.

Ju jeni ekstremisht i lodhur.

Këmbët e tua rriten.

Ju keni dhimbje të mëdha në këmbë kur ecni.

Ju mund të jeni të trullosur ose kokëfortë.

Ju merrni pak frymë.

Jeni në depresion.

Ju keni dhimbje të migrenës.

Ju mund të dëgjoni rrahjen tuaj të zemrës kur bini në gjumë.

Ankthi, djersitja dhe vjellja ju sulmojnë të gjithë menjëherë.