9:59, 9 Nëntor 2018

Migrantët që kalojnë kufirin jugor të SHBA-ve në mënyrë të paligjshme nuk do të kenë të drejtën për azil nën një rregull të ri, ka thënë administrata e Trump.

Masat e reja do të mohonin azilin për ata që shkelin ndonjë kufizim presidencial në hyrje, njofton Klan Kosova.

“Presidenti mund të ndalojë migrimin për të mbrojtur interesin kombëtar”, thuhet në deklaratë.

Ndërsa grupet e të drejtave e kanë quajtur lëvizjen ‘të paligjshme”, raporton BBC.

Emigracioni ishte një fokus i madh në fushatën zgjegjore afatmesme të Trump.

Para mandatit të mesëm, presidenti Trumo shpesh denoncoi karvanin e mijëra amerikanëve qendrorë që shkonin nga Meksika në drejtim të SHBA-ve.

Udhëheqësi i detyrës së avokatit të përgjithshëm, Mattheë Whitaker dhe shefi i sigurimit të shtetit, Kirsten Nielsen, njoftuan të enjten atë që njihet si rregulli i përkohshëm përfundimtar.

Deklarata e përbashkët deklaroi se presidentët kanë fuqinë të “pezullojnë hyrjen e të gjithë qytetarëve të huaj” dhe të vendosin “çdo kufizim që mund të konsiderohet si i përshtatshëm për ta” nëse ata gjykohen të jenë “të dëmshëm” ndaj interesave amerikane sipas Aktit të Imigracionit dhe Kombësisë .