9:25, 3 Dhjetor 2019

Kosova është vetëm mbi Republikën Dominikane dhe Filipinet në PISA 2018.

Rezultatet që janë duke u publikuar e nxjerrin Kosovën me një rezultat të ngjashëm me atë të vitit të kaluar dhe në disa fusha ka edhe regres, njofton Klan Kosova.

Kosova ka 353 pikë në performancën e leximit, 366 në matematikë dhe 365 në shkenca.

Për të publikuar rezultatet zyrtare ministri në detyrë i Arsimit, Shyqiri Bytyqi, do të mbajë konferencë në ora 11:00.

Ndërkaq, në krye të kësaj liste prin Kina, ndërsa Singaporin e lë në vendin e dytë.

Konkurs Pune

Lexo më shumë