11:51, 11 Shkurt 2019

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka shënuar sot Ditën Botërore ndaj Epilepsisë në një tryezë të rrumbullakët.

Kryetarja e Shoqatës kundër Epilepsisë, Valbona Govori, ka thënë se kjo sëmundje duhet të trajtohet me prioritet nga Ministria e Shëndetësisë, njofton Klan Kosova.

“Ministria e Shëndetësisë duhet ta konsiderojë si prioritet sëmundjen e epilepsisë dhe të ofrojë barna në listën esenciale për personat me këtë sëmundje. Në Kosovë ende nuk dihet numri i saktë i personave që vuajnë nga epilepsia”.

Ndërkaq, kryetari i neurologëve, Afrim Blyta, ka nxjerrë në pah edhe një problem madhor tek të sëmurit me epilepsi.

“Këtë sëmundje më vështirë e kanë ta përballojnë femrat pasi ato paragjykohen dhe diskriminohen për shkak të nivelit të ulët të civilizimit në vend”.

Në botë janë 50 milionë njërëz që vuajnë nga epilepsia ku në mesin e tyre janë nga Europa.

Konkurs Pune

Lexo më shumë