11:04, 12 Korrik 2018

Salmonet në të gjitha supermarketet e SHBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar, mund të përmbajnë kimikate toksike të dëmshme, të lidhura me problemet e zhvillimit të fëmijëve.

Kështu thotë studimi i fundit i realizuar nga Universiteti i Pitsburgut, njofton Klan Kosova.

Si rezultat, që nga viti 2004 SHBA dhe pjesa më e madhe e Europës kanë punuar për të eleminuar një kimikat të caktuar të quajtur PDBE nga të gjitha ujërat – si të peshkut të peshkuar ashtu edhe të egër – sepse mund të pengojnë hormonet dhe të shkaktojnë efekte zhvillimore tek njerëzit që konsumojnë.

Kimikatet u zbuluan në përqëndrime aq të larta sa që autori kryesor Dr Carla Ng paralajmëron se mund të prek qelizat.